EV80 Minibus

Overzicht

De 100% elektrische minibus.
Ook geschikt voor rolstoelvervoer.

EV80 minibus

De Maxus EV80 Minibus koppelt milieuvriendelijkheid aan gebruiksgemak. Met zijn elektrische motor stoot de EV80 Minibus welgeteld 0 gram CO2 uit. Zero uitstoot: zo spaar je het milieu.

De inrichting van de EV80 Minibus kies je zelf. Vooraan biedt de EV80 Minibus drie zitplaatsen. Achteraan heb je, naar keuze, twee rijen met drie stoelen of drie rijen met twee stoelen. In beide configuraties beschik je over negen zitplaatsen.

Standaard wordt de EV80 minibus als rolstoelvriendelijk vervoersmiddel ook voorzien van een oprijplank en 1 set vergrendelingsriemen  om 1 rolstoel te vergrendelen.

Bestand
Icon electric

100%
elektrisch

Bestand
2009 038 64 74 Maxus USP icons blauw 10

tot 154 km
actieradius
(WLTP)

Bestand
Icon uitstoot

0%
uitstoot

Bestand
2009 038 64 74 Maxus USP icons blauw 05 0

in stock
meteen leverbaar

Design

Eigentijds en dynamisch.

Met de Maxus EV80 Minibus kom je uitstekend voor de dag. Niet alleen met vooruitstrevende technologie, maar ook met een eigentijds design.

De elegante belijning op de flanken en deuren, die naadloos overgaat in de herkenbare neus, geeft de EV80 Minibus een dynamische look.

De frisse verschijning van de EV80 Minibus vormt tegelijkertijd het ideale uithangbord voor je logo, je contactgegevens en andere vormen van personalisering.

Wil je het eigentijds design in het echt zien?
Kom langs bij een dealer.

Kies je koetswerkkleur:
  • Warm White
Warm White

Functionaliteit

Wendbaar ruimtewonder.

Moduleerbaar interieur met negen zitplaatsen

De EV80 Minibus heeft drie vaste zitplaatsen vooraan. Achteraan beschik je, naar keuze, over twee rijen met drie stoelen of drie rijen met twee stoelen. In beide configuraties biedt de EV80 Minibus je maar liefst negen zitplaatsen.

Vervoer tot vier rolstoelen tegelijk

Als je de zes standaard gemonteerde stoelen verwijdert, biedt de EV80 Minibus ruimte voor maar liefst vier vergrendelde rolstoelen. Wil je passagiers met en zonder rolstoel vervoeren? Ook dat is mogelijk, want door de grote moduleerbaarheid van het interieur kan je kiezen voor diverse combinaties van gewone stoelen en rolstoelen.

 

  • tot 9 zitplaatsen of 4 rolstoelen
  • moduleerbaar: diverse combinaties mogelijk
  • standaard oprijplaat voor rolstoelen
  • verwijderbare stoelen
  • handige opstaptrede

Inclusief oprijplaten en rolstoelbevestiging

Standaard is de EV80 Minibus uitgerust met een set oprijplaten en een set bevestigingsgordels om een rolstoel te vergrendelen. Extra gordelsets zijn optioneel verkrijgbaar. Ook een hydraulische rolstoellift is optioneel beschikbaar.

Comfort inbegrepen

Maxus besteedt bijzondere aandacht aan het reiscomfort voor de passagiers. Zij beschikken niet alleen over led-verlichting en luidsprekers, maar kunnen ook gebruikmaken van ingebouwde usb-aansluitingen.

Trapmann

 

 

Maxus EV80 Minibus rolstoellift

Interieur

Vooruitstrevende cockpit.

Maxus EV80 bestelwagen met modern interieur

De EV80 Minibus laat zien hoe aantrekkelijk een functioneel interieur kan zijn. Kenmerkend is het centrale instrumentenpaneel, dat heel overzichtelijk is en veel functies combineert.

Naast de klassieke info, weergegeven door meters of icoontjes, bevat het instrumentenpaneel ook een boordcomputer, een verbruiksmeter  en een batterijindicator. Als je afremt, zie je op het instrumentenpaneel dat de batterij wordt opgeladen.

De standaard aanwezige negen zitplaatsen bieden alle steun en comfort, ook voor langere ritten. De sterke bekleding van de zetels en de stevige vloerbekleding zorgen voor een onderhoudsvrij interieur.
 

Technologie

De toekomst begint vandaag.

Sterke motor

De EV80 Minibus is uitgerust met een krachtige elektrische motor met een vermogen van 92 kW en een koppel van maar liefst 320 Nm. Daarmee verwent de EV80 Minibus je met een groot acceleratievermogen en een flinke dosis rijplezier.

Welkom in de stad

In de stad is de EV80 Minibus helemaal in zijn element. Juist daar is een minibus met nul emissie uitstoot erg welkom. De kleine draaicirkel zorgt voor een grote wendbaarheid. De grote schuifdeur en de moduleerbare stoelen maken in- en uitstappen extra makkelijk.

 

Bestand
Icon engine

Motor
92 KW (125 PK)
320 NM

Bestand
Icon capacity

Batterij capaciteit
56 kWh

Bestand
2009 038 64 74 Maxus USP icons blauw 10

154 km
actieradius
(WLTP)

Krachtige batterij

Met een capaciteit van 56 kW beschikt de EV80 over de krachtigste batterij in zijn klasse. Daarmee kun je rekenen op een rijbereik van 154 km. Batterijverwarming zorgt ervoor dat de impact van koud weer op het rijbereik beperkt blijft.

Snel en vlot opladen

Met een snellader van 30 kW duurt snelladen slechts 2,5 uur. Thuis opladen met een wallbox en de geïntegreerde lader van 6,6 kW duurt niet langer dan 8,5 uur. Heel praktisch: in beide gevallen kun je dezelfde laadkabel gebruiken.


Eenvoudig opladen.

Dankzij de  nieuwe Lithium Iron Phosphate-batterij kan u de EV80 Minibus vrijwel onbeperkt opladen in DC. Via een 22 kW DC-snellader kan de Maxus EV80 Minibus binnen 2,5 uur volledig opgeladen worden.  Met een standaard  7,2 kW AC wallbox-aansluiting duurt het laden 8,5 uur. De EV80 Minibus is standaard uitgerust met een laadkabel  die compatibel is met een wallbox.

Bestand
2009 038 64 74 Maxus USP icons blauw 04 0

Opladen
Snelladen: 2,5 uur
Via wallbox: 8,5 uur


AC opladen (wisselspanning)

Bij langzaam opladen met een wallbox en de geïntegreerde oplader van 7,2 kW, duurt het laden niet langer dan 8,5 uur. Heel praktisch.


DC opladen (gelijkspanning)

Met een snellader van minimaal  22 kW duurt het snelladen slechts 2,5 uur.
 


Recuperatief remmen

Via het recuperatief afremmen wordt de batterij geregenereerd. Zeker in druk stadsverkeer is die functie erg welkom.


Je eigen laadsysteem

Als je over een Maxus EV80 Minibus beschikt, wordt een eigen  laadsysteem interessant. Contacteer uw Maxus-verdeler  voor meer informatie.

Vragen? Wij helpen je graag verder!

 Stel ons jouw vraag

Veiligheid

Veiligheid voorop, altijd en overal. 

Perfect voorbereid op  het onvoorziene. 

De kooiconstructie van de Maxus EV80 Minibus is opgebouwd uit versterkt staal, dat de kracht die vrijkomt bij een aanrijding absorbeert en vervorming tegengaat. Dat beschermt niet alleen de inzittenden, maar ook de batterij.

SIPS: bescherming bij  zijdelingse impact

Het side impact protection system (SIPS) beschermt de inzittenden bij zijdelingse aanrijdingen, dankzij verstevigings balken in de deuren. 

Veilig rolstoelvervoer

Rolstoelen worden met speciale gordels verankerd aan de vloer. De optionele hydraulische rolstoellift aan de achterzijde vergemakkelijkt de toegang tot de EV80 Minibus en kan probleemloos tot 400 kg tillen.

Maxus EV80 bestelwagen - veiligheid voorop, altijd en overal

Actieve veiligheidssystemen

Naast passieve veiligheid biedt de EV80 Minibus ook een uitgebreid actief veiligheidspakket. ABS (Anti-lock Braking System) zorgt ervoor dat de wielen niet doorslippen bij remmen op een glad wegdek. BAS (Brake Assist System) verhoogt de remkracht in noodgevallen, zodat je EV80 sneller stilstaat.

Elektronisch stabiliteits- programma – ESP

ESP (Electronic Stability Program) bewaakt en stuurt de stabiliteit van je EV80 Minibus bij uitwijkmaneuvers, moeilijke bochten of een verraderlijk wegdek. EBD (Electronic Brakeforce Distribution) regelt de remkrachtverdeling tussen voor- en achterwielen, voor een optimale stabiliteit in alle remomstandigheden.

 

Overtuig jezelf tijdens een testrit

Accessoires

Maak je Maxus uniek. 

Elke activiteit brengt zijn eigen noden en wensen met zich mee. Dat geldt ook voor je minibus, al dan niet bestemd voor rolstoelvervoer.

Samen met je Maxus dealer kan je bekijken wat je nodig hebt om je passagiers zo vlot mogelijk te vervoeren. We bouwen alle gewenste accessoires degelijk en veilig in.

De belangrijkste standaarduitrustingen en onze aantrekkelijke prijzen vind je terug in onze EV80 brochure.

Maxus EV80 Minibus accessoires